در این مقاله به بررسی تجهیزات فیبر نوری خواهیم پرداخت، ابتدا مختصری از اطلاعات مربوط به فیبر نوری در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم،
فیبر نوری عبارت است از یک رشته سیم بلند و باریک که سطح آن شفاف بوده و دارای یک روکش از جنس پلاستیک است، فیبر نوری از لحاظ پهنا و سایز بزرگتر از کابل های دیگر است. برای ارسال داده با سرعت ۱۰ گیگ بر ثانیه از کابل های فیبر نوری استفاده می گردد.
در ادامه مقاله به ارائه مطالب جامع تر درباره تجهیزات فیبر نوری می پردازیم.
به علت افزایش روابط چه به صورت راه دور و یا نزدیک، مخابرات برای ایجاد زمینه ای در رابطه با ارتباط راحت تر، بدون اختلال و مشکل به فکر استفاده از کابل های فیبر نوری افتاد، فیبرهای نوری بخاطر جنس، سرعت، دقیق بودن و طراحی که دارند به سرعت شناخته شد و در شبکه های ارتباطی برای فراهم کردن یک ارتباط بی دغدغه به کار گرفته شد.
اگر به تاریخ نگاه کنیم متوجه می شویم اولین فردی که توانست به تلفن ( وسیله ای برای داشتن ارتباط با یکدیگر ) دست پیدا کند الکساندر گراهام بل بود، او در سال ۱۸۸۰ توانست به این موفقیت دست پیدا کند، جالب است که بدانید نام ابتدایی تلفن، فوتو تلفن بوده است. اختراع گراهام بل با گذشت زمان دست خوش تغییرات شد البته تغییراتی مثبت تا به امروز، و اینک ما علاوه بر تلفن های ثابت شاهد تلفن های بسیار هوشمند با کارایی فوق العاده مواجه هستیم، فیبرهای نوری در مخابرات ابتدا نقش معمولی داشتند و در بعضی مواقع برای ارسال و انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گرفتند، فیبرهای نوری در بر دارنده سیگنال ها به شکل آنالوگ بودند ولی با این وجود از ابتدا در شرکت های مخابراتی مورد استفاده واقع شدند و هم اکنون نیز نقش اصلی و اساسی در شبکه های مخابراتی ایفا می کنند، در این قسمت دلایلی که باعث استفاده از فیبرهای نوری در مخابرات شده است ذکر می شود :
۱.برای طراحی، ساخت و پیاده سازی موارد و تکنیک های جدید در سیستم مخابراتی از فیبرهای نوری استفاده می شود.
۲. در ابتدا انتقال اطلاعات از طریق فیبرهای نوری تنها به صورت آنالوگ امکان پذیر بود اما امروزه به صورت دیجیتال هم می توان برای جابجایی و ارسال اطلاعات استفاده کرد.
۳. استفاده مخابرات از تجهیزات فیبر نوری سبب افزایش سرعت در کار، همچنین انتقال داده ها بر اساس اخرین پیشرفت های صورت گرفته انجام می گیرد.
۴. فیبرهای نوری به دلیل جنسی که دارند ( پلاستیک و شیشه ) از خطر امواج الکتریکی به دور هستند از این رو داده ها بدون هیچ مشکلی ارسال و دریافت می شوند.
استفاده از فیبر نوری اینترنت در سال ۱۳۹۰ عنوان شد و یک شرکت که قصد ارائه اینترنت و خدمات نسل چهارم تلفن ها را داشت مایل به برعهده گرفتن آن شد، دلیل استفاده از فیبر در اینترنت بخاطر سرعت بالا در جابجایی ( ارسال و دریافت ) پیام ها، اطلاعات، فایل ها و … بود، زیرا این نقل و انتقال اطلاعات براساس نور و کابل های فیبر نوری انجام می گرفت و سرعت بالای این نوع کابل همیشه مورد توجه واقع می شد، در صورتی که کابل های دیگر که برای انتقال اطلاعات استفاده می شدند مانند کابل هایی که از جنس مس بودند، توانایی ارسال حجم معینی از اطلاعات را داشتند همچنین سرعت آن ها خیلی بالا نبود به علاوه آن که این کابل ها ممکن بود دچار اختلال و خرابی در هنگام ارسال داده هم شوند.
مودم های فیبر نوری دارای مدل های زیادی است و ما در اینجا یک نمونه از مدل های مودم فیبر نوری را برای شما بیان می کنیم :
مودم فیبر نوری مدل ONT : این مودم ها جزء کاربردی ترین مودم های فیبر نوری محسوب می شوند، پهنای باند در این مودم ها بالاست، در محیط های کاری و منزل هم قابلیت استفاده دارد، مودم های فیبر نوری براساس تکنولوژی GPON کار می کنند، در این مودم ها می توان از راه دور با سیستم های دیگر ارتباط برقرار کرد، انتخاب و استفاده از این مدل مودم فیبر نوری سبب کاهش هزینه ها شده و یک انتخاب مناسب و درست است.
برای استفاده از کابل فیبر نوری دلایلی مطرح است که در این قسمت این موارد بیان می شود :
۱.توانایی جذب نمودن
۲. داشتن حالت خم شوندگی
۳. توانایی ثابت ماندن و حفظ حالت در برخورد با آب
۴. توانایی حفظ حالت در برابر ضربه و هجوم حشرات و موریانه ها
۵. دارای شماره گذاری و جایگاه ویژه از نظر تماس با آتش
۱. هزینه تهیه مناسب و مقرون به صرفه است.
۲. استفاده از فیبر نوری سبب کاهش مقدار مصرف انرژی می گردد.
۳. کابل های نوری در زمانی که نزدیک شعله و آتش قرار گیرند دچار آتش سوزی نخواهند شد.
۴. اندازه و وزن کابل های نوری بسیار کم بوده و سبک می باشد.
۵. فیبر نوری از پهنای باند بالایی برخوردار است و برای انتقال سریع و دقیق اطلاعات استفاده می شود.
۱. تجهیزات فیبر نوری در محیط های خارج از ساختمان ها مورد استفاده است.
۲. تجهیزات فیبر نوری در محیط های گسترده و رو باز مورد استفاده است.
۳. تجهیزات فیبر نوری در محیط های زیر ساختمان مانند زیر زمین ها هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
۱. کابل فیبر نوری مدل یک حالتی : کابل های فیبر نوری یک واحده نور را به شکل مستقیم در یک جهت هدایت می کنند، این کابل ها نور خود را از لیزر ها تهیه می کنند، همچنین اندازه کابل های یک حالتی خیلی زیاد نیست.
۲. کابل فیبر نوری چند حالتی : اندازه کابل های فیبر نوری چند حالتی بیشتر از کابل های یک حالتی است، این نوع کابل نور مورد نیاز خود را از چراغ های ال ای دی به دست می آورند.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی اینترنت فیبر نوری ۱ – کابل فیبر نوری ۲ – پچ پنل فیبر نوری ۳ – پیگتیل فیبر نوری ۴ – جوش فیوژن ۵ – آداپتور فیبر نوری ۶ – پچکرد فیبر نوری ۷ – ماژول فیبر نوری ۸ – سوئیچ و مبدل فیبر نوری فرق کانکتور با آداپتور فیبر نوری در چیست؟ کانکتور فیبر نوری بر روی فیبر نوری توسط ابزارهای خاص نصب می شود و امکان انتقال داده را به ما می دهد. برخی از انواع این کانکتورها عبارتند از MT – Rj و LC و SC و ST که به دو گروه مالتی مود و سینگل مود نیز تقسیم می شوند. اما آداپتور فیبر نوری واسط بین فیبر نوری که کانکتور بر روی آن نصب شده و پچ کورد فیبر نوری می باشد . این آداپتور عموما داخل پچ پنل مخصوص فیبر قرار می گیرد . و انواع مختلف آن متناسب با نوع کانکتور بصورت 2 پورت Duplex یا تک پورت Simplex وجود دارد. چگونه بفهمیم خط تلفن فیبر نوری است؟ فیبر نوری بودن خط ربطی به سیم کشی داخلی ساختمان ندارد فیبر نوری معمولا از “کافو” تا مرکز مخابرات است و تعداد حداقل 10 خط تلفن روی هر فیبر مالتی پلکس میشود . لذا برای مشخص شدن حتما باید از مرکز مخابرات خودتان سئوال کنید. شما میتونی کافوی تلفن محله تون رو نگاه کنی کافو های زوج سیمی قدیمی هستن و و دستگاه خاصی ندارن ولی فیبر نوری کافو های نسبتا بلندتری دارن و درب هاش از بغل دستگاه باز میشه این یه راهه یک راهش هم اینه که سایت شرکتی که میخواید اینترنت بگیرید 4 شماره اول خط تون رو بزنید بهتون میگه. چگونه اینترنت فیبر نوری بخریم؟ با تارنوما شما می توانید تلفن، اینترنت، سرویسهای چند رسانه ای مانند IPTV و سایر سرویسهای بر بستر داده را با سرعت و کیفیتی بسیار بالاتر از کابل مسی دریافت نمایید. برای این کار کافی است به وب سایت شرکت مخابرات ایران به آدرس www.tci.ir مراجعه کرده و در مرحله اول با وارد کردن شماره خط تلفن خود، از پشتیبانی فیبر نوری در منطقه خود آگاه شوید. در صورت پشتیبانی می توانید ادامه مراحل را شامل درخواست فیبر و تهیه سرویس انجام دهید. در حال حاضر درخواست فیبر به رایگان و ظرف 48 ساعت توسط شرکت مخابرات برای شما انجام میگیرد. خط تلفن PCM برای داشتن اینترنت خوبه؟ بستر ارتباطی بین مراکز مخابراتی فیبر نوریه. اما خطی که PCM شده باشه حداکثر پهنای باندی در حدود 10 کیلو بیت میده که برای خیلی از کارهای پیش پا افتاده هم کمه. چون برای adsl شما به twisted pair احتیاج دارین که همون خط تلفن معمولیه بدون اینکه توسط PCM مالتی پلکس شده باشه. بهترین روش (و شاید تنها روش) هم اینه که زنگ بزنین از مخابرات بپرسین. یا از یک ISP بخوایین براتون چک کنه. البته به اسم اینکه میخوایین مشترکش بشین. فیبر نوری هم منظور استفاده از مدیای نوری هست و نه الکتریکی. اما PCM به تجهیزی گفته میشه که میشه توسط اون از یک خط مخابراتی از مرکز مخابرات تا سر کوچه استفاده کرد ولی از اونجا به 4 تا 6 مشترک سرویس صوتی داد.
حتما رمز ورود خود را تغییر دهید
لطفا پروفایل خود را کامل کنید
جهت اطلاع از قیمت های به روز در ارتباط باشید