فرق داکت و ترانکینگ چیست و چه کاربردی دارند ؟

آنچه در این مقاله می خوانیم ..

نظم دادن به سیستم کابل‌کشی نیازمند تجهیزات زیادی است، یکی از مهمترین آن‌ها، انواع داکت و ترانک می‌باشد. افرادی که با این قطعات آشنایی ندارند، تصور می کنند که این دو قطعه یکی هستند.

داکت و ترانک چیست ؟

قبل از آنکه بخواهیم راجع به تفاوت داکت و ترانک صحبت کنیم، ابتدا باید بدانیم که اصلاً این دو قطعه چیستند و چه کاری انجام می دهند. داکت و ترانک برای ایجاد نظم‌دهی در مسیر کابل‌کشی استفاده می شوند و سیم و کابل را در انواع متفاوت در این مسیر قرار می دهند.

در واقع تفاوت این دو در کاربرد آن‌ست و از آن‌ها در پروژه‌های ساختمانی بزرگ اعم از شرکت‌ها و ادارات برای محفظه‌ای در نگهداری کابل‌ها استفاده می شود.  این متریال را به صورت شاخه‌ای می توانید در بازار تهیه و خریداری کنید.

در ادامه به معرفی و شرح تفاوت های هر یک از این محصولات خواهیم پرداخت :

 

ترانک (ترانکینگ) چیست ؟

ترانک به صورت یک قاب بسته طراحی شده که در ساخت آن از متریال PVC و ABS به کار برده شده است.

وظیفه این محفظه به صورتی است که کابل‌ها از درون آن عبور کرده و باعث ایجاد نظم‌دهی در عملکرد خود می شوند. این کار باعث می شود تا کابل ها دچار آسیب نشوند.

معمولاً به صورت شاخه دو متری طراحی شده که در بازار می توانید آن را تهیه و خریداری کنید.

در انواع مختلفی طراحی و ساخته شده‌اند، که در تولید هر یک از آن‌ها از متریال پلاستیکی و فلزی به کار برده شده است.

از جمله مهمترین انواع ترانک می توان به ترانک دیواری، ترانک دفنی، ترانک ستونی اشاره کرد که هر یک وظیفه مهمی را به عهده دارند.

 

داکت چیست ؟

داکت به صورت یک محفظه پلاستیکی ساخته شده، که نقش مهمی را در انتقال کابل و سیم به عهده دارد که در واقع داکت درون دیوار و کف نصب می شود.

برای عبور دادن کابل شبکه معمولاً از داکت استفاده می کنند که در انواع مختلفی ساخته شده است؛ همچنین باعث جلوه دادن به محیط می شوند.

داکت معمولاً به صورت ضد آب طراحی و ساخته شده که بهتر است در خرید آن به جنس داکت‌ها دقت کنید.

جالب است بدانید که تعداد کابل و قطر آن‌ها در  اندازه داکت تاثیر بسزایی دارد.

انواع داکت به صورت داکت ساده، داکت شیاردار، داکت پارتیشن‌دار، داکت قرنیزی و داکت کف خواب طراحی شده که هر یک از آن‌ها دارای ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود می‌باشند.

 

ترانکینگ دانوب 50*101 درب و بدنه (درب سخت)

 

 

اکنون که متوجه شدید هر یک از این اجزا جداگانه چه کاری انجام می دهند و به چه دردی می خورند، بهتر است که با تفاوت داکت و ترانک آشنا شوید.

داکت به صورت یک کانال پلاستیکی ساخته شده که تنها کاری که انجام می دهد، منظم و دقیق نگه داشتن کابل و سیم‌ها درون خود است؛ اما ترانک قابلیت نصب کلید و پریز را نیز دارد و به وسیله کابل‌های داخل ترانک، می توان تمام ادوات شبکه و برق را به یکدیگر متصل کرد.

داکت‌ها همچنین در سایزبندی‌های کوچک طراحی شده‌اند ولی ترانک در سایزبندی‌های بزرگ‌تر قابل تهیه و خریداری است. به همین دلیل ترانک دارای استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به داکت می‌باشد. مقاومت این دو قطعه به برند سازنده آن‌ها نیز وابسته است. ولی به صورت اصل، مقاومت ترانک نسبت به داکت بیشتر است و در انواع نسوز، ضد آب و … تولید شده‌اند. در مقابل آن، داکت‌ها ازاین ویژگی‌ها بهره‌مند نخواهند بود. ترانک‌ها در انواع ادوات و اتصالات زیادی اعم از زاویه‌ها، درزگیرها و … موجود هستند، ولی داکت‌ها تنوع زیادی ندارند. همچنین لازم است بدانید که هزینه‌ای که باید برای نصب ترانک بپردازید، بیشتر از داکت می‌باشد و این به دلیل کیفیت و تجهیزات و ادوات متنوعی است که در این محصول به کار برده شده است.

 

برای مشاهده انواع ترانکینگ کلیک کنید

 

مزایای استفاده از ترانک

بهتر است با توجه به تفاوت داکت و ترانک با مزایای استفاده از ترانک آشنا شویم. مزایای استفاده از این محصول به صورت موارد ذکر شده در زیر است:

  • مدیریت کابل به وسیله این قطعه راحت است.
  • از کابل‌ها در برابر پوسیدگی، ضربه، فشار و … محافظت می کند.
  • در بعضی مواقع برای کاهش دادن میزان نویز، کابل‌های شبکه را در کنار یکدیگر قرار می دهند.
  • نصب پارتیشن در زمانی که کابل‌ها زیاد باشد صورت می گیرد.

با توجه به اینکه افزایش کابل باعث وجود بی‌نظمی در مجموعه می شود، استفاده از ترانک در شبکه بسیار واجب و الزامی می‌باشد. ترانک قادر است به راحتی نصب شود، و حجم بالای کابل را درون خود مخفی کند.

از آنجایی که سیم‌کشی از داخل در بعضی از سازه‌ها وجود ندارد و نمی توان دیوار را نیز تخریب کرد، بهتر است که از ترانک استفاده کرد. به این ترتیب داکت به صورت یک محفظه دارای درب است که سیم و کابل را درون خود جای می دهد و قابلیت نصب کلید، پریز و ماژولار را نخواهد داشت.

ترانک لگراند 50*105 با درب نرم 85

نصب داکت و ترانک

برای آنکه بتوان این دو وسیله مهم را نصب کرد و از آن‌ها استفاده بهینه داشت، بهتر است بدانید که نصب ترانک‌ها در بازار معمولاً از هزینه زیادی برخوردار است و در مقابل هزینه نصب داکت پایین‌تر خواهد بود. چرا که فرایند نصب آن نیز راحت‌تر صورت می گیرد. لازم است بدانید که نصب ترانک به پیچ و روپلاک نیازمند است.

جمع بندی

در بررسی تفاوت داکت و ترانک بهتر است بدانید که وظیفه کلی این دو محصول با یکدیگر، برای زیباسازی و نظم بخشیدن به یک مجموعه است.

بنابراین با کمک این محصولات، کنترل کردن و مدیریت سیم‌ها بسیار راحت خواهد شد. این تجهیزات در دسته محصولات قابل توسعه قرار دارند و می توان در همه مجموعه‌ها به راحتی از آن‌ها استفاده کرد و یک استفاده بهینه داشت.

قبل از آن که برای خرید این محصول اقدام کنید، باید مکانی که قرار است از آن‌ها استفاده کنید و نوع کاربرد آن را مدنظر قرار دهید. به این صورت می توانید یک خرید عالی را برای مجموعه خود تجربه کنید.

 

لینک سایت اصلی لگراند از این محصول

مقالات مرتبط :
درصد مطالعه شما از این مقاله
ارتباط با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به روزرسانی
تغییر رمز ورود

حتما رمز ورود خود را تغییر دهید

به روزرسانی
بازبینی

لطفا پروفایل خود را کامل کنید

مهم
قیمت های به روز

جهت اطلاع از قیمت های به روز در ارتباط باشید